warmtepomp types

Warmtepomp types

Hoe werken onze warmtepomp types? Wel, er wordt warmte-energie uit de omgeving (water, lucht, grond) gehaald, die vervolgens vrijgegeven wordt in het verwarmingssysteem dat met de warmtepomp verbonden is.

Warmtepomp types die energie uit de lucht halen.

De warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron, en zet ze om in warme lucht of warm water. Dat kan altijd, zelfs als het buiten vriest dat het kraakt, kan uw warmtepomp er nog warmte vinden. Met die warmte kan u dan de lucht in huis opwarmen, het water in uw verwarmingsinstallatie verwarmen, of zorgen voor een heerlijk warme douche in de ochtend.

Warmtepompen die energie uit de aarde halen.

Ook in de aardkorst zit warmte-energie. En ook die warmte kan omgezet worden in warmte die we in huis kunnen gebruiken. Doorgaans wordt daarvoor een netwerk van buizen met water en antivriesmiddel aangelegd in de tuin. Dat water vangt de grondwarmte op, en geeft het door aan de warmtepomp. Dat horizontale buizennetwerk kan ook vervangen worden door een reeks diepe sondes tot 100 meter onder de grond.

Warmtepompen die energie uit het grondwater halen.

Als er genoeg grondwater van voldoende kwaliteit aanwezig is in de buurt, kan de energie uit dat grondwater ook gebruikt worden als energiebron om te verwarmen. Deze energiebron is zeker de meest efficiënte en meest rendabele. Maar ze is niet overal bruikbaar.

Er wordt warmte-energie uit de omgeving (water, lucht, grond) gehaald, die vervolgens vrijgegeven wordt in het verwarmingssysteem dat met de warmtepomp verbonden is. Afhankelijk van de gebruikte warmtebron en wat er verwarmd moet worden (water of lucht) wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten pompen.

Waarom kiezen voor Airquality?

Contacteer ons voor een offerte

Bel ons voor meer info

Waarom Airquality?

Bel ons voor meer info

warmtepomp types

Bekijk hier het overzicht van onze warmtepomp types

Wilt u alles weten over onze airco oplossingen?

Onze airco oplossingen staan tentoongesteld in onze showroom in Duffel

Kom gerust inspiratie opdoen, we helpen jullie graag verder!