Zwembadwarmtepomp voor zelfplaatsing

Zwembadwarmtepompzelfplaatsen

Zwembadwarmtepomp zelf plaatsen

U kan uw zwembadwarmtepomp zelf plaatsen. Als u een beetje handig bent is het plaatsen van niet zo moeilijk. Als u een bestaande verwarming hebt kan het soms om de warmtepomp gewoon in de plaats van de bestaande verwarming te zetten.

Wat zijn aandachtspunten voor het plaatsen van een zwembadwarmtepomp ?

De plaatsing van de zwembadwarmtepomp is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneert. Hier zijn enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de locatie voor de zwembadwarmtepomp:

1. Beschutting

Plaats de zwembadwarmtepomp op een beschutte locatie, uit de wind en uit de volle zon. Dit voorkomt schade aan de unit en zorgt voor een betere efficiëntie.

2.Luchtcirculatie

Zorg ervoor dat er voldoende luchtcirculatie is rond de zwembadwarmtepomp, om te voorkomen dat de warme lucht opnieuw de unit binnenkomt en de werking van de warmtepomp verstoort.

3. Afstand tot het zwembad

Plaats de zwembadwarmtepomp niet te ver van het zwembad af. Hoe dichter bij het zwembad, hoe minder energie verloren gaat door warmteverlies in de leidingen.

4. Geluidsoverlast

Plaats de zwembadwarmtepomp op een locatie waar er weinig geluidsoverlast zal zijn. Ondanks de  warmtepomp zeer weinig geluid maakt tijdens het functioneren hou je best rekening met de nabijheid van de buren en eventuele wettelijke vereisten.

WaAR MOET IK PRAKTISCH OP LETTEN ?

1. Waterleidingen aansluiten

Zorg ervoor dat u de juiste leidingdiameters gebruikt. Te kleine leidingen zorgen voor teveel tegen druk, waardoor het debiet mogelijk te laag wordt. Als u de PVC leidingen moet aanpassen neemt u best PVC stukken geschikt voor hogere waterdruk. Door het water debiet en de kracht van de waterpomp is dit noodzakelijk. Ook bij het lijmen volgt u best de voorschriften voor drukleidingen. Dus eerst goed ontbramen, ontvetten, en dan in twee richtingen lijm aanbrengen.

2. Elektrisch aansluiten

Bij het zelf plaatsen van uw zwembadwarmtepomp zijn er twee mogelijke elektrische aansluitingen :
1. De warmtepomp volgt de filterpomp timer en start automatisch als deze aanslaat. Gebruik het ingangscontact ON/OFF van de Poolstage

2. De filterpomp volgt de warmtepomp timer en start automatisch als deze aanslaat. Dit werkt bovendien ook op afstand via de gratis app. Gebruik het uitgaande contact van de Poolstage. 

Let op : niet alle Poolstag units hebben beide contacten. Raadpleeg een vakman als u niet elektrisch op de hoogte bent. 

3. Voorzie een by-pass leiding

Hiermee kan u na de montage makkelijk het debiet regelen. Bovendien kan de warmtepomp dan, indien nodig verwijderd worden zonder de werking van de filterpomp te verstoren. 
Tip : Regel de Poolstage warmtepomp af in vollast op een temperatuurverschil van 2°C. tussen uitgaande en ingaande temperatuur. Hierdoor zal de Poolstage het efficiëntste draaien.
Principezwembadwarmtepompzelfplaatsen

4. Kies het juiste vermogen

Selecteer het juiste vermogen van uw warmtepomp. Gemiddeld kan 1 kW warmtepomp 4 m3 zwembad verwarmen. In onze webshop kan u bij ieder type zien wat de leverancier adviseert als maximum zwebad grootte. Let op, dit zijn richtwaaren en niet bindend. Ook jacuzzi wijken hier van af. Bekijk hier onze pagina met jacuzzi warmtepompen.

Waarom kiezen voor Airquality?

Contacteer ons voor een offerte

Bel ons voor meer info

Waarom Airquality?

Bel ons voor meer info

Bekijk hier het overzicht van onze airco oplossingen.

Wilt u alles weten over onze airco oplossingen?

Download hier onze brochures en e-boek ‘Airconditioning & warmtepompen‘ en/of ‘Alles wat u altijd al wilde weten over warmtempompen en airco* (*Maar niet durfde vragen)’

Onze airco oplossingen staan tentoongesteld in onze showroom in Duffel

Kom gerust inspiratie opdoen, we helpen jullie graag verder!

Volgens ons op sociale media

AircoVoorWoningAirqualityDaikin