Nood aan een airco ?

Maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Tijdens een plaats bezoek adviseren we welke toestellen er mogelijk zijn en wat de meest aangewezen installatiewijze is.
Daarna ontvangt u snel uw gepersonaliseerde offerte.

Bij Airquality Group bent u zeker van :

     – Klantvriendelijk en persoonlijk contact
     – Advies op maat
     – Professionele plaatsing en afwerking
     – Meer dan 35 jaar ervaring in plaatsing, onderhoud en herstelling
     – Ruime showroom met alle Daikin toestellen

Telefoon : 015/29.35.35                                                                                                                                                                                                                                                                       Showroom : A.Stocletlaan 206,2570 Duffel

Airco Daikin

Airquality = Daikin Superdealer

Als u een airco Daikin voor woning  of kantoor zoekt is Airquality uw ideale partner. Als Daikin Superdealer hebben we een ruime toonzaal in Duffel waar u de meeste binnen toestellen kan zien.  Hier kan u alvast de binnen toestellen op de website zien. 

AIrco_Daikin_Airquality

Geschiedenis Daikin

Daikin is een Japans bedrijf dat in 1924 is opgericht als Osaka Kinzoku Kogyosho LP. In 1934 produceerde het bedrijf haar eerste koelapparatuur, waarmee het de basis legde voor haar huidige specialisatie in airconditioning- en klimaatsystemen. In 1951 werd de naam van het bedrijf veranderd in Daikin Kogyo Co., Ltd.

1. Jaren 60 - 70

In de jaren 60 en 70 breidde Daikin haar activiteiten uit naar Europa en de Verenigde Staten. In de jaren 80 richtte het bedrijf zich op de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieën, zoals de ontwikkeling van de eerste fluorkoolwaterstof (HFK) koelmiddelen. In de jaren 90 bracht Daikin de eerste inverter-gestuurde airconditioners op de markt, die een energiebesparing tot wel 30% opleverden.

2. 21° Eeuw

De locatie van de airco in uw woning is ook belangrijk. Het is het beste om de airco op een plek te installeren waar de luchtstroom onbelemmerd is en waar er geen obstakels zijn die de werking van de airco kunnen belemmeren. Bovendien moet de airco worden geïnstalleerd op een plek waar er geen direct zonlicht op valt, omdat dit de werking van de airco kan beïnvloeden.

3. Daikin Airco

Tegenwoordig staat Daikin bekend als een innovatief en duurzaam bedrijf, dat zich richt op de ontwikkeling van klimaatsystemen die zowel comfortabel als energiezuinig zijn. Het bedrijf streeft naar een betere toekomst voor zowel de planeet als haar klanten, en blijft investeren in onderzoek en ontwikkeling om haar positie als leider in de HVAC-industrie te behouden.

In 1973 werd Daikin Europe N.V. opgericht als een dochteronderneming van het Japanse bedrijf om zijn activiteiten in Europa uit te breiden. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Oostende, België. Ga hier naar de site van Daikin Europe. 

4. Daikin Belgie

Daikin België werd opgericht in 1972, één jaar voor de oprichting van Daikin Europe. Het bedrijf begon zijn activiteiten in België met de import en verkoop van airconditioners. In de daaropvolgende jaren breidde Daikin België zijn activiteiten uit naar andere HVAC-producten, zoals warmtepompen en luchtbehandelingssystemen.In de jaren ’90 werd Daikin België een belangrijke speler in de HVAC-markt in België en begon het met de productie van airconditioners en warmtepompen in zijn fabriek in Gent. In 1996 werd het bedrijf ook gecertificeerd volgens ISO 9001. 

5. Visie Fusion 20

Tegenwoordig is Daikin België een belangrijke speler in de HVAC-markt in België en Europa. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten en oplossingen voor airconditioning, verwarming en ventilatie voor residentiële, commerciële en industriële toepassingen. Daikin België heeft ook een sterke focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie, en werkt voortdurend aan het ontwikkelen van nieuwe technologieën en oplossingen om de impact op het milieu te verminderen.

Daikin heeft als visie om een duurzame samenleving te creëren door het leveren van energie-efficiënte HVAC-oplossingen. Het bedrijf streeft naar het verminderen van de CO2-uitstoot en het minimaliseren van de impact op het milieu, terwijl het tegelijkertijd comfort biedt aan zijn klanten.

Om deze visie te realiseren, heeft Daikin een roadmap voor de toekomst opgesteld, genaamd “Fusion 20”. Dit plan omvat drie belangrijke pijlers: energiebesparing, comfort en connectiviteit.

6. Energiebesparing

Daikin streeft naar het creëren van producten en oplossingen die de energie-efficiëntie verbeteren en de CO2-uitstoot verminderen. Het bedrijf wil zijn klanten helpen hun energiekosten te verlagen en tegelijkertijd een positieve impact op het milieu te hebben.

7. Comfort

Daikin wil ervoor zorgen dat zijn producten en oplossingen niet alleen energiezuinig zijn, maar ook zorgen voor comfort in elke omgeving. Het bedrijf wil de beste technologieën ontwikkelen om de lucht- en temperatuurregeling zo optimaal mogelijk te maken voor elke situatie. Hier kan u zien wat wij bieden van airco – comfort

8. Connectiviteit

Daikin Airco zet zich in voor de ontwikkeling van geconnecteerde oplossingen, waarbij verschillende toestellen en systemen met elkaar worden verbonden en gemonitord. Het bedrijf wil zijn klanten meer controle en inzicht geven in hun HVAC-systemen en deze op afstand kunnen bedienen en optimaliseren.

Daikin wil in 2050 volledig CO2-neutraal zijn en streeft naar een toekomst waarin duurzaamheid centraal staat in alles wat het bedrijf doet.

Waarom kiezen voor Airquality?

Contacteer ons voor een offerte

Bel ons voor meer info

Waarom Airquality?

Bel ons voor meer info

Bekijk hier het overzicht van onze airco oplossingen.

Wilt u alles weten over onze airco oplossingen?

Download hier onze brochures en e-boek ‘Airconditioning & warmtepompen‘ en/of ‘Alles wat u altijd al wilde weten over warmtempompen en airco* (*Maar niet durfde vragen)’

Onze airco oplossingen staan tentoongesteld in onze showroom in Duffel

Kom gerust inspiratie opdoen, we helpen jullie graag verder!

Volgens ons op sociale media

Airco Daikin