airco installateur antwerpen airquality

Airco Installateur Antwerpen

Airquality, de airco installateur in Antwerpen !

Op zoek naar een airco installateur Antwerpen? Een aangename temperatuur in huis of op kantoor maakt leven en werken zoveel aangenamer. Dankzij de geavanceerde airconditioning van Airquality wordt de lucht gekoeld, verwarmd, geventileerd en ontvochtigd. Stille en discrete airconditioning, bij Airquality kan het allemaal!

Als Daikin Superdealer werken we enkel met de beste installaties, garanderen we een ongeëvenaarde service en een vlotte herstellingsdienst. Belangrijk is ook dat al deze airco toestellen ook warmtepompen zijn.

Welke energie verbruikt mijn airco

Uw airco koelt en verwarmt met energie uit de buitenlucht. De enige reden waarom uw toestel toch in het stopcontact zit, is voor de compressor, het hart van de warmtepomp dat de warmte verplaatst en op een hogere temperatuur brengt. Dat is alles. U gebruikt dus géén gas of elektriciteit om de lucht in uw huis warmer of kouder te maken.

Waarom kiezen voor Airquality?

Contacteer ons voor een offerte

Bel ons voor meer info

Waarom Airquality?

Bel ons voor meer info

Bekijk hier het overzicht van onze airco oplossingen.

Wilt u alles weten over onze airco oplossingen?

Download hier onze brochures en e-boek ‘Airconditioning & warmtepompen‘ en/of ‘Alles wat u altijd al wilde weten over warmtempompen en airco* (*Maar niet durfde vragen)’

Onze airco oplossingen staan tentoongesteld in onze showroom in Duffel

Kom gerust inspiratie opdoen, we helpen jullie graag verder!

Volgens ons op sociale media

Hoe wordt een airco geïnstalleerd in Antwerpen

 

Het installeren van een airconditioningssysteem in Antwerpen begint met een grondige inspectie van de ruimte en de bepaling van het juiste type airco voor de specifieke behoeften. Een gecertificeerde installateur zorgt voor een vakkundige plaatsing van het systeem, waarbij rekening wordt gehouden met optimale luchtstroom en efficiënte werking. De airco wordt strategisch gemonteerd op een stevige muur of plafond, zodat deze niet in de weg staat en geluidsoverlast wordt beperkt. Daarna wordt de elektrische bekabeling en de afvoer van condenswater professioneel aangelegd. Na de installatie voert de technicus uitvoerige tests uit om te garanderen dat de airconditioning perfect werkt, klaar om verkoeling te bieden tijdens de warme Antwerpse zomers. 

Waarom is het beter een condenswaterpomp te vermijden als ik een airco zet in Antwerpen

Het vermijden van een condenswaterpomp bij het installeren van een airconditioningsysteem kan verschillende voordelen hebben. Een condenswaterpomp wordt typisch gebruikt om het condenswater dat zich vormt tijdens het koelproces af te voeren naar een afvoer of een externe locatie boven het binnen toestel. Hoewel het in sommige situaties noodzakelijk kan zijn om een condenswaterpomp te gebruiken, zijn er ook redenen om deze te vermijden:

Extra complexiteit: Een condenswaterpomp voegt extra componenten toe aan het airconditioningsysteem, wat de installatie complexer kan maken en meer onderhoud kan vereisen.

 

Mogelijke storingen: Condenswaterpompen kunnen storingen ervaren, waardoor het airconditioningsysteem kan uitvallen of minder efficiënt kan werken.
Geluid: Sommige condenswaterpompen kunnen geluid produceren tijdens het afvoeren van het water, wat ongewenste ruis in de ruimte kan veroorzaken.
Onderhoud: Een condenswaterpomp vereist regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken. Dit kan extra kosten en moeite met zich meebrengen.

Als alternatief kan een airconditioningsysteem worden voorzien met een afvoer van condenswater, zoals een zwaartekrachtafvoer of een directe afvoer naar buiten. Dit kan de installatie vereenvoudigen en mogelijke problemen met een condenswaterpomp vermijden. Het is echter belangrijk om te overleggen met een professionele installateur om de beste oplossing te bepalen op basis van de specifieke situatie en behoeften van uw ruimte.