Warmtepomp voor opzetzwembad

Kleine Poolstage PMXE 03 voor opzetzwembaden

warmtepompvooropzetzwembad (2)

Deze super compacte zwembadwarmtepomp (kubusje van 43x37x42 cm) levert tot 3,5 kW en is instelbaar tot 43 °C.. Ze is voorzien van een interne flow beveiliging en kan zelfs werken met een basis circulatiepomp voor opzet zwembaden, voor extra tuinplezier in de zomer. De bediening van de mini  is de eenvoud zelve : dit kan via de ingebouwde bediening op het toestel zelf of vanuit je luie zetel met de Aqua Temp bediening op Bluetooth. De Mini PMXE 03 werkt enkel bij een buitentemperatuur van 10°C. of meer.  

Warmtepomp voor Opzetzwembaden: Een Complete Gids

Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om je opzetzwembad te verwarmen, dan is een warmtepomp misschien wel de beste optie voor jou. Warmtepompen zijn duurzaam, milieuvriendelijk en kunnen aanzienlijk besparen op energiekosten. In deze complete gids leer je alles wat je moet weten over warmtepompen voor opzetzwembaden.

1.Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte kan onttrekken aan de omgeving en deze kan omzetten naar bruikbare energie om je zwembadwater te verwarmen. Er zijn drie hoofdtypen warmtepompen: lucht-water, grond-water en water-water. In dit artikel zullen we ons richten op lucht-water warmtepompen, omdat deze het meest geschikt zijn voor opzetzwembaden.

2. Hoe werkt een lucht-water warmtepomp?

Een lucht-water warmtepomp werkt door warmte uit de buitenlucht te onttrekken en deze via een compressor te comprimeren tot een hogere temperatuur. Vervolgens wordt deze warmte afgegeven aan het water in het zwembad. Een warmtepomp kan warmte uit de lucht halen bij temperaturen van -10°C tot 45°C, wat betekent dat het in bijna alle weersomstandigheden kan worden gebruikt.

Poolstagezwembadwarmtepompvooropzetzwembad
Mini PMXE 03 warmtepomp voor opzetzwembad

3. Voordelen van een warmtepomp

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het gebruik van een warmtepomp voor opzetzwembaden. Hier zijn de belangrijkste voordelen op een rijtje:
Milieuvriendelijk: warmtepompen stoten geen schadelijke gassen uit en zijn daarom milieuvriendelijker dan traditionele verwarmingsmethoden.
Energie-efficiënt: warmtepompen verbruiken minder energie dan traditionele verwarmingsmethoden, omdat ze warmte uit de omgeving halen in plaats van deze zelf te genereren.
Kostenbesparend: hoewel de initiële kosten van een warmtepomp hoger zijn dan bijvoorbeeld een elektrische of gasverwarming, kan het op lange termijn aanzienlijk besparen op energiekosten.
Duurzaamheid: warmtepompen gaan gemiddeld langer mee dan traditionele verwarmingsmethoden, waardoor ze een duurzamere optie zijn.
Gemakkelijk te onderhouden: warmtepompen hebben weinig onderhoud nodig en zijn gemakkelijk te onderhouden.

4. Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw zwembadwarmtepomp goed blijft werken en de lucht schoon houdt, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Lees hier meer over onze onderhoudsdienst.

5.Veelgestelde vragen over warmtepompen voor opzetzwembaden

Kan ik een warmtepomp gebruiken voor mijn opzetzwembad in de winter?
Ja, je kunt een warmtepomp gebruiken voor je opzetzwembad in de winter. Warmtepompen kunnen warmte uit de lucht halen bij temperaturen van -10°C tot 45°C, wat betekent dat ze in bijna alle weersomstandigheden kunnen worden gebruikt.

Moet ik mijn zwembadpomp laten draaien terwijl de warmtepomp in gebruik is?
Ja, je moet je zwembadpomp laten draaien terwijl de warmtepomp in gebruik is.

Waarom kiezen voor Airquality?

Contacteer ons voor een offerte

Bel ons voor meer info

Waarom Airquality?

Bel ons voor meer info

Bekijk hier het overzicht van onze zwembadwarmtepompen en airco oplossingen.

Wilt u alles weten over onze airco oplossingen?

Download hier onze brochures en e-boek ‘Airconditioning & warmtepompen‘ en/of ‘Alles wat u altijd al wilde weten over warmtempompen en airco* (*Maar niet durfde vragen)’

Onze airco oplossingen staan tentoongesteld in onze showroom in Duffel

Kom gerust inspiratie opdoen, we helpen jullie graag verder!

Volgens ons op sociale media