Nood aan een airco ?

Maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Tijdens een plaats bezoek adviseren we welke toestellen er mogelijk zijn en wat de meest aangewezen installatiewijze is.
Daarna ontvangt u snel uw gepersonaliseerde offerte.

Bij Airquality Group bent u zeker van :

     – Klantvriendelijk en persoonlijk contact
     – Advies op maat
     – Professionele plaatsing en afwerking
     – Meer dan 35 jaar ervaring in plaatsing, onderhoud en herstelling
     – Ruime showroom met alle Daikin toestellen

Telefoon : 015/29.35.35                                                                                                                                                                                                                                                                       Showroom : A.Stocletlaan 206,2570 Duffel

Airco voor woning

Airquality, de airco voor woning installateur

Als u een airco voor woning zoekt is Airquality uw ideale partner. Als Daikin Superdealer hebben we een ruime toonzaal in Duffel waar u de meeste binnentoestellen kan zien.  Hier kan u alvast de binnen toestellen op de website zien. 

Wat zijn aandachtspunten voor het plaatsen van airco in een woning ?

Het is belangrijk om een airconditioner te kiezen met voldoende capaciteit om de gewenste ruimte te koelen. Een te kleine airco zal niet effectief zijn en een te grote airco kan leiden tot onnodige energiekosten. Het is dus belangrijk om de juiste capaciteit te kiezen op basis van de grootte van de kamer(en) waarin de airco zal worden geïnstalleerd.

1. Capaciteit

Het is belangrijk om een airconditioner te kiezen met voldoende capaciteit om de gewenste ruimte te koelen. Een te kleine airco zal niet effectief zijn en een te grote airco kan leiden tot onnodige energiekosten. Het is dus belangrijk om de juiste capaciteit te kiezen op basis van de grootte van de kamer(en) waarin de airco zal worden geïnstalleerd.

2. Locatie

De locatie van de airco in uw woning is ook belangrijk. Het is het beste om de airco op een plek te installeren waar de luchtstroom onbelemmerd is en waar er geen obstakels zijn die de werking van de airco kunnen belemmeren. Bovendien moet de airco worden geïnstalleerd op een plek waar er geen direct zonlicht op valt, omdat dit de werking van de airco kan beïnvloeden.

3. Type airco in woning

Er zijn verschillende soorten airconditioners beschikbaar, waaronder raammodellen, split-systemen en draagbare airco’s. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van de situatie. Bijvoorbeeld, als er geen geschikte plaats is om een split-systeem te installeren, kan een raammodel een betere keuze zijn. Bekijk hier onze airco voor woning oplossingen.

4. Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de airco goed blijft werken en de lucht schoon houdt, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit kan onder meer het vervangen van filters en het reinigen van de binnen- en buitenunit omvatten. Lees hier meer over onze onderhoudsdienst.

5.Energie-efficiëntie

Airconditioners kunnen veel energie verbruiken, wat kan leiden tot hoge energierekeningen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een energie-efficiënte airco met een hoge SEER-rating (Seasonal Energy Efficiency Ratio) om de energiekosten te verlagen en het milieu te sparen. De Daikin toestellen zijn allemaal zeer efficiënt en hebben een minimaal energie verbruik.

 

AircoVoorWoningAirqualityDaikin

Waarom kiezen voor Airquality?

Contacteer ons voor een offerte

Bel ons voor meer info

Waarom Airquality?

Bel ons voor meer info

Bekijk hier het overzicht van onze airco oplossingen.

Wilt u alles weten over onze airco oplossingen?

Download hier onze brochures en e-boek ‘Airconditioning & warmtepompen‘ en/of ‘Alles wat u altijd al wilde weten over warmtempompen en airco* (*Maar niet durfde vragen)’

Onze airco oplossingen staan tentoongesteld in onze showroom in Duffel

Kom gerust inspiratie opdoen, we helpen jullie graag verder!

Volgens ons op sociale media