Cassette units airconditioning

Cassette units airconditioning

Luchtverdeling airconditioning met cassette units

Cassette-units airconditioning kunnen op eenvoudige wijze een zeer goede luchtverdeling bieden. Doordat ze in het vals plafond worden ingebouwd, blazen zij hun lucht vlak onder het plafond uit. Hierdoor ontstaat een soort van kleefeffect, ook wel coanda-effectgenoemd. Dit wil zeggen dat de uitgeblazen lucht niet direct naar beneden gaat, maar verder net onder het plafond verder stroomt. Hierdoor reikt de lucht verder alvorens te dalen.

De cassette bestaat in verschillende vormen, waarvan de kleinste vorm perfect past in een tegelplafond van 60*60 cm. Door de vormgeving, kan een volledige service gebeuren van onderuit het toestel. Hierdoor kunnen de cassettes ook geplaatst worden in een gyproc plafond.

Nieuw is de Daikin round-flow cassette, die ook in de hoeken een deel van de lucht uitblaast, en zo een nog betere luchtverdeling garandeert.

Meer weten over cassette units? Contacteer ons!

Waarom kiezen voor Airquality?

Contacteer ons voor een offerte

Bel ons voor meer info

Waarom Airquality?

Bel ons voor meer info

Wilt u alles weten over onze airco oplossingen?

Download hier onze brochures en e-boek ‘Airconditioning & warmtepompen‘ en/of ‘Alles wat u altijd al wilde weten over warmtempompen en airco* (*Maar niet durfde vragen)’

Onze airco oplossingen staan tentoongesteld in onze showroom in Duffel

Kom gerust inspiratie opdoen, we helpen jullie graag verder!

Volgens ons op sociale media