Airco Binnen toestellen

Kom voor advies over de verschillende airco binnen toestellen naar Airquality

Er zijn verschillende types airco binnen toestellen, hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende types en hun voor- en nadelen:

Airco_Binnentoestellen_AIrquality_Daikin

Wat zijn aandachtspunten voor het kiezen van een airco ?

Bij Airquality gaan we u bijstaan met berekening, advies en keuze voor het juiste airco binnen toestel en de aangepaste buitenunit te selecteren. Deze selectie is belangrijk omdat ze mee het effect en gebruiksgemak van de installatie bepaald.

1. Mobiele airconditioning

Mobiele airconditioners zijn draagbare units die gemakkelijk van de ene kamer naar de andere verplaatst kunnen worden. Ze zijn relatief eenvoudig te installeren en zijn doorgaans goedkoper dan andere opties. Hun belangrijkste nadeel is dat ze niet zo efficiënt zijn als andere types airconditioning, omdat ze geen permanente installatie hebben en hun afvoerslang moet worden bevestigd aan een raam of muuropening. Bekijk hier ons aanbod mobiele airco’s.

2. Split-airconditioning

Split-airconditioners zijn opgedeeld in twee delen: een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit wordt aan de muur gemonteerd en blaast koele lucht in de kamer, terwijl de buitenunit de warme lucht afvoert. Dit type airconditioning is efficiënter dan mobiele airconditioners, maar het installatieproces kan duurder en complexer zijn.

3. Plafond airconditioning binnen toestel

Plafondairconditioners worden meestal geïnstalleerd in commerciële gebouwen en hebben het voordeel dat ze uit het zicht zijn en geen vloerruimte innemen. Ze zijn efficiënt en kunnen grote ruimtes koelen. Hun belangrijkste nadeel is dat ze duurder zijn dan andere opties en dat de installatie complexer is.

4. Raam airconditioning

Raamairconditioners worden aan de binnenkant van een raam geïnstalleerd en hebben een uitstekende koelcapaciteit voor hun grootte en kosten. Ze zijn echter minder efficiënt dan split-systemen omdat de koelunit in dezelfde ruimte staat als de warme lucht die wordt afgevoerd.

5.Cassette airconditioning

Deze  zijn vergelijkbaar met plafondairconditioners, maar worden in het plafond gemonteerd in plaats van erop. Dit type airconditioning is ideaal voor grote open ruimtes en biedt een uniforme luchtverdeling. Hun belangrijkste nadeel is dat ze duurder zijn dan andere opties en dat de installatie complexer is.

Waarom kiezen voor Airquality?

Contacteer ons voor een offerte

Bel ons voor meer info

Waarom Airquality?

Bel ons voor meer info

Airco binnen toestellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar meestal zijn ze wit, zwart of grijs. Deze kleuren zijn neutraal en passen bij de meeste interieurstijlen. Sommige merken bieden ook airco’s aan in andere kleuren zoals rood, blauw of zilver, maar deze zijn minder gangbaar. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de kleur van de airco binnen unit niet de belangrijkste factor is bij het kiezen van een airco. Het is veel belangrijker om te kijken naar de technische specificaties en het koelvermogen van de airco, zodat je zeker weet dat het toestel geschikt is voor de grootte van de kamer waarin het wordt geïnstalleerd.

Bekijk hier het overzicht van onze airco oplossingen.

Wilt u alles weten over onze airco oplossingen?

Download hier onze brochures en e-boek ‘Airconditioning & warmtepompen‘ en/of ‘Alles wat u altijd al wilde weten over warmtempompen en airco* (*Maar niet durfde vragen)’

Onze airco oplossingen staan tentoongesteld in onze showroom in Duffel

Kom gerust inspiratie opdoen, we helpen jullie graag verder!

Volgens ons op sociale media

Aircobinnentoestellen_Airquality