wat kost een warmtepomp

Wat kost een warmtepomp

Is een warmtepomp een investering?

Aan alles is er uiteraard een prijskaartje verbonden, maar wat kost een warmtepomp? Het is al zeker een investering die zichzelf terugverdient.

De kostprijs van een warmtepomp bestaat uit twee onderdelen: het toestel zelf en de installatie. Voor warmtepompen van het type grond/water kan bijvoorbeeld een putboring nodig zijn, dit verhoogt de prijs van de installatie. Warmtepompen van het type lucht/lucht  of lucht/water  vragen dan weer veel minder werken, waardoor ze beduidend goedkoper zijn.  Bovendien zijn de toestellen ook goedkoper.

Hoeveel een warmtepomp precies kost, hangt af van heel wat factoren, zoals het type oplossing en de verschillende opties. Je kunt bij ons terecht voor een gedetailleerde offerte op maat van jouw project.

Voor de installatie van een warmtepomp bestaan er verschillende premies.  Check dus zeker of je voor zo’n premie in aanmerking komt.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan je een premie krijgen voor de installatie van een warmtepomp die uitsluitend bestemd is voor de productie van verwarming en/of warm water. Vermits deze premies elk jaar aangepast worden, is het interessant om rechtstreeks de website van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te raadplegen.

In het Vlaams Gewest kan je onder andere aankloppen bij je gemeente of provincie voor een subsidie voor de installatie van een warmtepomp via de subsidiemodule van energiesparen.be kan je nagaan of en welke premies jouw gemeente voorziet. Daarnaast kan je in Vlaanderen ook terecht bij je netwerkbeheerder voor een premie voor een warmtepomp.

Waarom kiezen voor Airquality?

Contacteer ons voor een offerte

Bel ons voor meer info

Waarom Airquality?

Bel ons voor meer info

Wilt u alles weten over onze airco oplossingen?

Onze airco oplossingen staan tentoongesteld in onze showroom in Duffel

Kom gerust inspiratie opdoen, we helpen jullie graag verder!