woningventilatie

Woningventilatie

Type woningventilatie

Voor woningventilatie zijn er vier verschillende ventilatiesystemen die erkend zijn door het Vlaamse EPB (energiebesparingsregelgeving)-decreet.

systeem a

Dit systeem is zeer eenvoudig: de volledige ventilatie gebeurt natuurlijk. Dit wil zeggen dat zowel de luchtaanvoer als de luchttoevoer werken met natuurlijke luchtstromen: de afvoer gebeurt via een leiding door het dak. Om een juiste ventilatiestroming te bekomen, is het noodzakelijk deze leiding hoog boven het dak te laten uitkomen.
De invoer gebeurt meestal via roosters die boven de ramen worden geplaatst.

systeem b

Systeem B lijkt erg op het eerste systeem, met dat verschil dat de lucht die wordt aangevoerd niet langer via roosters, maar via ventilatoren de woning wordt ingeblazen. Zo wordt de inkomende, verse lucht beter verspreid. Dit systeem wordt relatief weinig gebruikt.

systeem c

Dit systeem is het omgekeerde van het vorige: de buitenlucht wordt aangevoerd via roosters, maar de verbruikte binnenlucht wordt door ventilatoren afgevoerd. Dikwijls gebeurt deze afvoer door een gecentraliseerde afvoerventilator. Deze kan dan op zelfstandige basis, door middel van sensoren, lucht afzuigen waar het op dat moment nodig is. Dit systeem gebruikt minder leidingen en is compacter. Daardoor kan de prijs gedrukt worden.

systeem d

Hier gebeurt zowel aan- als afvoer van lucht door middel van elektronische ventilatoren. Dit is een duurdere oplossing, maar een groot voordeel is dat de luchttoevoer zeer precies kan geregeld worden. Door het gebruik van een centrale ventilator kan de warmte van de afgevoerde lucht gebruikt worden om de aangevoerde lucht te verwarmen. Dit werkt comfortverhogend en zorgt er ook voor dat uw verwarmingsfactuur zal dalen.

Waarom kiezen voor Airquality?

Contacteer ons voor een offerte

Bel ons voor meer info

Waarom Airquality?

Bel ons voor meer info

Bekijk hier het overzicht van onze airco oplossingen.

Wilt u alles weten over onze airco oplossingen?

Onze airco oplossingen staan tentoongesteld in onze showroom in Duffel

Kom gerust inspiratie opdoen, we helpen jullie graag verder!