Daikin altherma warmtepomp

Daikin Altherma warmtepomp

De Daikin Altherma warmtepomp is de totaaloplossing voor koelen en verwarmen

Als Daikin superdealer is Airquality de ideale partner voor de installatie van jouw Daikin Altherma warmtepomp.

Daikin Altherma warmtepomp lucht-water

Daikin Altherma is een ‘lucht-water’ warmtepomp die energie uit de buitenlucht haalt en die energie afgeeft aan het verwarmingscircuit van uw woning. Daarnaast wordt op dezelfde manier warmte gebruikt om het sanitair warm water op temperatuur te krijgen. Het Daikin Altherma warmtepompsysteem werkt tot bij een buitentemperatuur van -20°C en kan water opwarmen tot 55°C. De Daikin Altherma warmtepomp kan uw huis zowel afkoelen als verwarmen.

De sanitaire watertank van uw Daikin Warmtepomp (optioneel)

Dankzij de ingebouwde warmtewisselaar die aangesloten is op de Daikin warmtepomp, wordt het water in de warmwatertank opgewarmd met termische energie van de buitenlucht. Om bij intensief gebruik ook nog warm water te garanderen aan de douche en andere aftappunten, is de tank uitgerust met een bijkomend electrisch verwarmingselement. Op regelmatige tijdsintervallen wordt het water automatisch verwarmd tot 70°C om mogelijke vorming van legionellabacteriën te voorkomen. Afhankelijk van uw dagelijks verbruik van warm water, kan u kiezen tussen drie groottes van warmwatertanken. De grootste tank is de meest efficiënte.

Daikin warmtepomp Solar kit (optioneel)

Met de combinatie met zonnepanelen kan Daikin Altherma gebruik maken van de zonneenergie. In België levert de zon 30% tot 70% van de vereiste energie voor de opwarming van het sanitair warm water.

Daikin warmtepomp Klokthermostaat (optioneel)

Het Daikin Altherma warmtepomp systeem kan uitgebreid worden met Daikin Altherma klokthermostaat. De thermostaat is uitgerust met ingebouwde temperatuursvoeler. De thermostaat laat toe een weekprogramma in te stellen. Hierdoor kan de verwarmingsinstallatie perfect afgestemd worden op uw behoeftes. De thermostaat is beschikbaar in een bedrade en draadloze versie.

De Ventilo-convectoren van uw warmtepomp(optioneel)

De ventilo-convectoren kunnen aangesloten worden op het Daikin Altherma systeem om te verwarmen en te koelen.

De buitenunits

Daikin Altherma maakt gebruik van hernieuwbare energie. De buitenunits onttrekken warmte uit de buitenlucht. De warmte wordt opgedreven tot een hogere temperatuur en vervolgens aan het verwarmingssysteem binnenshuis afgegeven.

Waarom kiezen voor Airquality?

Contacteer ons voor een offerte

Bel ons voor meer info

Waarom Airquality?

Bel ons voor meer info

Onze oplossingen staan tentoongesteld in onze showroom in Duffel

Kom gerust inspiratie opdoen, we helpen jullie graag verder!

Volgens ons op sociale media