Historiek Airquality

Historiek Airquality

Terug in de tijd naar het begin van Airquality

De start van onze Airquality Historiek ligt in 1989.

1989 : Oprichting AIRQUALITY door Benny De Bruyn en Patrick Gepts. Aanvankelijk werd gestart in een bescheiden atelier met bureau.

1990 : Toetreding tot UBF ““ Unie Belgische Frigoristen.

1992 : Een ruimere locatie drong zich op en het pand Mechelsesteenweg 213 te Lier werd aangekocht.

1995 : Eerste contacten met DAIKIN. Dankzij een uitstekende samenwerking behoren wij de dag van vandaag tot de selecte groep van “DAIKIN Super Dealers”.

1999 : Viering 10 jaar AIRQUALITY.

2001 : Toetreding als lid van de vakvereniging ACA (AIR CONDITIONING ASSOCIATION). ACA is een groepering van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Koude en Lucht- behandeling, waarin de installateurs van airconditioning worden ondergebracht.

Door met een ACA erkend installateur samen te werken, hebt U als eindklant de zekerheid dat het technisch concept, ontwerp en de uitvoering van uw installatie, van goede kwaliteit is en aan alle regels van de kunst voldoet.

2002 : Introductie RAM Mobile Data Systeem. Dit navigatiesysteem maakt het mogelijk onze voertuigen te lokaliseren, waardoor snelle interventies kunnen gegarandeerd worden.

2004 : Vernieuwing magazijn en uitbreiding burelen + opstart van “Handsoft”.

Een degelijke en competente dienstverlening kan alleen mits een degelijke organisatie. Continu investeren in logistiek en infrastructuur zijn hierbij van essentieel belang.

2005 : Het huidig aantal werknemers is gestegen tot een team van 24 personen, welke op regelmatige basis bijscholing en opleiding volgen.

2008 : Door de nakende werken aan het kruispunt Mechelsesteenweg – Ring te Lier, zien wij ons verplicht uit te kijken naar een nieuwe locatie. De werken aan het kruispunt zullen drie jaar duren en ongeveer 1,5 meter van de parking zal onteigend worden.

2009 : Op de werf te Duffel aan de A. Stocletlaan wordt begonnen aan de nieuwe magazijnen en toonzaal van Airquality.

2010 :
juni: Gezien de nieuwe eigenaar te Lier met verbouwingen wil beginnen, zien we ons genoodzaakt een magazijn tijdelijk in te richten als kantoor – showroom.

           december: De tweede fase van de verhuis kan uitgevoerd worden: van de tijdelijke kantoren naar de nieuwe … .

2011 : De nieuwe Airquality-kantoren geraken stilaan afgewerkt. Met veel licht en veel plaats is dit een verademing voor allen. Ook de showroom komt in een nieuw kleedje. Het volledige Daikin-gamma is er in geuren en kleuren te zien en te horen.
Voor de eigen verwarming en koeling is gekozen voor een Altherma lucht-water warmtepomp en een VRV lucht-lucht warmtepomp.

Na jaren ervaring en realisaties over gans België is AIRQUALITY uitgegroeid tot een gespecialiseerde firma, waar vertrouwen en vakmanschap doorslaggevend zijn.

Waarom kiezen voor Airquality?

Contacteer ons voor een offerte

Bel ons voor meer info

Waarom Airquality?

Bel ons voor meer info

Kom inspiratie opdoen in onze showroom te Duffel

Volgens ons op sociale media