lucht-luchtwarmtepomp

Lucht-luchtwarmtepomp

WAT IS EEN LUCHT-LUCHTWARMTEPOMP PRECIES?

Een veelgebruikt type warmtepomp is een lucht-luchtwarmtepomp. Die maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht om een woning te verwarmen. Bovendien kun je met dit type warmtepomp tijdens de zomer je huis ook koelen.

EEN FLEXIBELE OPLOSSING

Een lucht-luchtwarmtepomp is   een zeer flexibele oplossing. Zowel bij renovatie als bij  nieuwbouw kun je dit type warmtepomp probleemloos installeren.

Ook in het tussenseizoen kun je je warmtepomp inzetten als bijverwarmer om je kamers net dat graadje extra warmer te krijgen. Geen dag is meer te koud. Met een warmtepomp overwinter je in een comfortabel thuisklimaat.

KOEL IN DE ZOMER

Toch is je lucht-luchtwarmtepomp niet enkel een goede investering voor koude dagen. Ook ‘s zomers bewijst ze haar nut. Als het kwik in de barometer stijgt, functioneert je warmtepomp als airconditioning en zorgt ze ervoor dat ook jij het hoofd koel kan houden. De werking van je warmtepomp verloopt dan omgekeerd: de warme lucht wordt van binnen naar buiten afgevoerd en jaagt de drukke warmte uit je woning. De lucht-luchtwarmtepomp voorziet in de zomer een fris klimaat waar zweten en puffen niet bestaan.

De installatie werkt daarnaast ook als luchtontvochtiger en luchtzuiveraar en garandeert door haar efficiënte ventilatiesysteem elke dag een gezond binnenklimaat.

Is jouw elektrische verwarming aan vervanging toe? Wil je meer weten over deze verwarmings- en koeloplossing? Contacteer ons en wij informeren je graag.

Waarom kiezen voor Airquality?

Contacteer ons voor een offerte

Bel ons voor meer info

Waarom Airquality?

Bel ons voor meer info