Stille airco's

Stille airco's

Discrete & stille airco's via inbouwmodellen

Stille airco’s, onze inbouwtoestellen worden opgehangen in een aanpalend lokaal, achter een dubbele wand of bijvoorbeeld in de ruimte tussen echt en vals plafond.  De toestellen worden dan aangesloten via luchtkanalen of flexibele, geluidsdempende, ronde kanalen met uitblaas- en aanzuigroosters. Deze uitblaasroosters kunnen verschillende vormen en uitvoeringen hebben.

De terugname kan gebeuren via dezelfde roosters, of eventueel op een niet-zichtbare manier, achter een kast of via plinten. Er is bovendien geen rechtstreekse straling van geluid mogelijk, omdat het binnentoestel niet rechtstreeks in het geklimatiseerde lokaal staat.

Door deskundig gebruik te maken van de juiste uitblaasroosters, is ook de luchtverdeling de meest ideale die we kunnen bereiken.

Airquality maakt gebruik van de modernste technieken om het meest geschikte rooster te selecteren voor elk project, in functie van de wensen van de klant en de esthetische mogelijkheden.

Ingebouwde airco’s zijn discreet en stijlvol omdat ze, in combinatie met één of meerdere roosters, steeds volledig weggewerkt kunnen worden in uw interieur. Het inbouwtoestel blaast de gekoelde of verwarmde lucht uit via een luchtkanaal naar het rooster. Dit rooster zorgt ervoor dat de geklimatiseerde lucht op de juiste manier in het lokaal binnengebracht wordt.

Bij het binnenbrengen van de lucht treedt meestal het ‘COANDA’-effect op. Dit wil zeggen dat de lucht zich veel verder in het lokaal verspreidt dan normaal, doordat ze onzichtbaar blijft kleven onder het plafond, en zo veel verder reikt.

Voor installaties die zowel koelen in de zomer als verwarmen in de winter, zijn automatisch regelende roosters mogelijk. Deze gaan zichzelf instellen om de warme lucht naar beneden te stuwen, en de koele lucht mooi te verdelen net onder het plafond.

Inbouwtoestellen scoren zeer goed op het gebied van geluid- en luchtverdeling.

Waarom kiezen voor Airquality?

Contacteer ons voor een offerte

Bel ons voor meer info

Waarom Airquality?

Bel ons voor meer info

Bekijk hier het overzicht van onze airco oplossingen.

Wilt u alles weten over onze airco oplossingen?

Download hier onze brochures en e-boek ‘Airconditioning & warmtepompen‘ en/of ‘Alles wat u altijd al wilde weten over warmtempompen en airco* (*Maar niet durfde vragen)’

Onze airco oplossingen staan tentoongesteld in onze showroom in Duffel

Kom gerust inspiratie opdoen, we helpen jullie graag verder!

Volgens ons op sociale media